dator för spel

De bästa gamingdatorerna på marknaden

När det kommer till gaming och alla de populära speltitlarna idag är det väldigt viktigt för spelare att spelen flyter på snabbt och utan fördröjning. Detta kräver att datorn är kraftfull nog att klara av de krav som ställs. Alla spel är såklart olika och drivs av olika spelmotorer, vilka alla kräver lite annorlunda saker av en dator. En huvudregel är dock att se till att ha ett grafikkort med över 2 gigabyte i RAM-minne.

Utöver detta är det även viktigt att tänka på att processorn ska vara snabb. Detta brukar inte vara något problem i dagsläget då alla de nya och moderna varianterna klarar av de flesta spel utan problem. Det kan vara värt att investera i en 4- eller 6-kärnig processor för att säkerställa att allt kommer fungera väl när du sätter igång att spela. Det är något som nästan är standard hos de leverantörer som erbjuder färdiga datorpaket, till exempel Alienware, MSI och Asus.

spela

RAM-minne

Något som behövs när du spelar spel är mycket RAM-minne. Detta är komponenten i datorn som lagrar tillfällig information snabbare än hårddisken och gör så att den underlättar laddningstider i de olika spelen. De flesta speldatorer på marknaden levereras med 8 till 16 gigabyte RAM men du som vill bygga en egen speldator kan installera mycket mer än så om du vill satsa stort. När du spelar går det alltid att höja grafikinställningarna och det kräver givetvis mer av datorn.

Många spelare vill spela med de högsta inställningarna oavsett vilken speltitel det handlar om. I dessa fall är det bra att antingen köpa en färdigbyggd dator som har allt som krävs eller att montera ihop en egen. Det är alltid billigare att bygga en egen dator, så om du har lite förkunskaper i ämnet är det absolut något att överväga. De flesta färdiga datorpaketen kostar nämligen rejält med pengar. Det kan handla om tiotusentals kronor.

Två populära gamingdatorer

musGamingdatorer kan vara både stationära och bärbara och här är det du som bestämmer vad du föredrar. Om du lutar åt att införskaffa en stationär speldator är LENOVO Legion Y520 Tower något att titta närmare på. Detta är en snabb dator som klarar av alla moderna spel helt utan problem. Här hittas en Intel Core i5-processor, ett 8 GB DDR4-minne och NVIDIA GeForce GTX 1060-grafik, vilket gör det till ett rent nöje att spela på denna dator.

Om dina tankar istället går kring att skaffa en bärbar speldator, kanske för att du vill kunna ta den med dig och spela var som helst, kan du kolla in ASUS FX553VD. Det är en elegant och snabb laptop med en full HD-skärm på 15,6 tum. Här hittas NVIDIA GeForce GTX 1050-grafik och en skärmupplösning på 1920×1080. Processorn består av en Intel Core i5-processor och minnet utgörs av 8 GB DDR4. ASUS FX553VD innehar även Windows 10 och 1 TB hårddisk.