Tjäna pengar på e-sport

I dagsläget kan du bli professionell spelare genom att bli duktig på olika datorspel eller konsolspel och genom att strömma innehållet live på nätet kan din publik följa dig när du tar dig an olika utmaningar. Det kan exempelvis röra sig om olika lag som spelar mot varandra eller väldigt svåra utmaningar som andra spelare bara drömmer om att klara av. Några av de allra populäraste e-sportarna är dessutom väldigt förmögna.

I Sverige finns namn som Ludwig “Zai” Wåhlberg som har tjänat hela 10,6 miljoner kronor bara på vinster från sitt spelande av Dota 2. Direkt efter honom har vi Gustav “s4” Magnusson som har dragit in 10,4 miljoner kronor. Det är verkligen inga småsummor det handlar om på den högsta nivån av e-sport! Om du också vill kunna tjäna pengar på dessa nivåer är det dags att börja träna redan nu.

Vad krävs för att bli en duktig e-sportare?

playNågra förutsättningar för att bli en av de bästa spelarna i världen är att kunna fokusera när det hettar till som mest, att ha en god samarbetsförmåga, en otrolig reaktionsförmåga samt att inte stressa upp sig i onödan. Utöver detta måste du även behärska spelet som du spelar utantill. För detta krävs otaliga timmar av träning framför spelet. Många av de bästa spelarna har börjat genom att spela hemma.

Det finns inga genvägar till att bli en av de bästa spelarna. Tänk på att det bara är de som ligger på topp just nu som tjänar mycket pengar. Det finns hundratusentals e-sportare som inte tjänar lika mycket pengar så förvänta dig inte rikedomar på en gång. Allt handlar om att bli hängiven och att aldrig ge upp om du verkligen vill lyckas. Så ta tillfället i akt och börja redan nu.

Vad behöver du för utrustning för att spela?

Om du vill satsa på e-sport är det bra att ha en dator som klarar av de populäraste spelen på högsta grafikinställningar. Satsa på att införskaffa dig en gamingdator från ett känt varumärke eller bygg din egen dator av datordelar. Det är alltid billigare att bygga en egen dator eftersom du då kan välja dina komponenter på egen hand. För att bygga ihop en egen dator krävs dock lite förkunskaper.

Det är också viktigt att tänka på att ha en stabil och snabb internetuppkoppling eftersom de mest populära speltitlarna spelas via nätet och oftast mot andra spelare. Det kan vara lagbaserade spel eller spel där du möter en annan spelare och då vill du definitivt inte att det ska krångla med uppkopplingen. Utöver detta är det även bra att investera i gamingtillbehör som exempelvis en robust mus och tangentbord.