pople waiting for call of duty

En nybörjarguide till Call of Duty

Call of Duty, eller CoD som det ofta förkortas, är ett populärt onlinespel från spelutvecklarna Infinity Ward och Treyarch och första utgåvan släpptes redan år 2003. Eftersom spelare världen över älskade spelet lanserades nya titlar som det spelas än idag. Den senaste utgåvan heter Call of Duty: Black Ops 4 och blev tillgänglig på marknaden under hösten 2018. Spelserien sträcker sig över flertalet titlar och krig världen över.

Vad är det som gör detta spel så intressant för spelare? Är det stämningen i spelet, grafiken, ljudet eller spelmekaniken? Det mest troliga är att det är alla dessa egenskaper tillsammans. Call of Duty är en komplett spelupplevelse som suger in spelaren i berättelsen. Det går att spela spelet i olika lägen, där flerspelarläget är populärast för tillfället. Det är även möjligt att spela det i enspelarläge.

Hur skaffar man spelen?

Call of Duty kan, som så många andra spel, laddas ner digitalt från platser där spel hittas, till exempel hos CDON och liknande sajter. I vissa fall kan du även beställa hem en fysisk kopia av en speltitel. För konsolspelare gäller samma sak och det enklaste är att ladda ned spelet efter att du har köpt det online via Xbox Marketplace eller Playstation Store. Du kan även hitta spelen i fysiska spelbutiker.

Många väljer att köpa spel tillsammans med en spelkonsol när de införskaffar sig en sådan, vilket gör det smart att hålla utkik efter erbjudanden om du spelar på konsol. Call of Duty är så pass populärt i dagsläget att det ofta ges ut tillsammans med köp av spelkonsolerna Playstation 4 eller Xbox One. Om du spelar via datorn har du fördelen att kunna ställa in grafikegenskaper.

gamer

Hur spelas Call of Duty?

Spelen går ut på att du spelar som en soldat. Antingen strider du i krig som har ägt rum, till exempel i spelet Call of Duty: WW2 , eller så strider du i framtiden, som i speltitlen Call of Duty: Modern Warfare. Det finns ett stort utbud av titlar inom spelserien och du hittar garanterat något som passar just dig. Vill du veta mer om spelen kan du alltid titta på YouTube.

Det finns även ett stort antal spelare som streamar sina spelupplevelser på plattformar som Twitch och då kan du som är intresserad av de olika spelen inom denna serie klicka dig in och följa deras äventyr. Oftast spelas spelen online på stora kartor som är designade för flerspelarlägen med ett hektiskt och spännande tempo. Prova att spela detta underhållande spel redan idag, du kommer inte bli besviken!