Playing shooting game

Counter Strike – Mitt favoritspel genom tiderna

Få spel har fått så mycket uppmärksamhet, blivit så berömda, omtyckta och sålt i så många exemplar som Counter Strike. Om du frågar mig är det inte konstigt att det är så – det är helt enkelt ett av de bästa spel som någonsin har skapats. Kanske det allra bästa. Därför är det inte konstigt att person på person blir uppslukad av spelet och börjar älska det.

Att du kan spela tillsammans med andra människor som du kanske aldrig annars hade haft kontakt med är en av spelets största fördelar. Gemenskapen och styrkan i att vara ett lag som samarbetar och blir bättre och bättre är det som gör att motivationen att fortsätta finns, även på de sämre dagarna. Sådana dagar kommer tyvärr ibland och att det då finns något som håller en uppe är väldigt betydelsefullt.

Vem är man i spelet?

spela csFör den som trots allt aldrig har hört talas om spelet kan jag berätta att när du spelar är du en person i spelet genom att vara en så kallad förstapersonsskjutare. Det är ett spel i 3D och att vara en förstapersonsskjutare innebär att du ser spelvärlden genom en beväpnad persons ögon. Det är inte möjligt att se sin spelperson, precis som det i verkligenheten inte är möjligt att se sig själv.

De flesta spelare tillhör ett lag med andra spelare, vilka är verkliga personer som sitter och spelar samtidigt som du. Det är möjligt att kommunicera med dem via ett headset och tillsammans tar ni er an fienderna. Fienderna är även de verkliga människor som sitter och spelar. Lagen kan välja att vara terrorister eller insatsstyrkor. Det är också möjligt att välja att vara åskådare. Då deltar du inte aktivt i det som händer.

Hur går spelet till?

Det finns ingen egentlig handling i spelet, utan det handlar framför allt om att handskas med det som händer och att försöka segra över sina fiender eller klara ett uppdrag. När en runda börjar placeras laget ut på spelplanen och utifrån den placeringen är det möjligt att gå vidare. Tillsammans med dina medspelare i laget kan du lägga upp strategier för att vinna rundan genom att besegra motståndarna eller klara uppdraget.

Counter Strike är ett av de spel som är störst inom e-sports. Det arrangeras olika turneringar och det finns fyra olika stora mästerskap i det. Jag tränar tillsammans med mitt lag för att vi så småningom ska kunna ta oss vidare till någon av de större turneringarna. Drömmen skulle såklart vara att vinna WCG som är Counter Strikes VM men vi har fortfarande en bit kvar innan vi når dit.