Spelkontroll

Spännande spelsläpp 2018

Nu när hösten är på infart anländer den period på året då flertalet tunga spelsläpp förväntas dominera marknaden. Vi ser fram emot att få stifta bekantskap med flera av dessa titlar och hoppas på några ordentliga upplevelser som kommer göra spelåret 2018 ihågkommet. Innan jag presenterar dessa kommande spelsläpp tänkte jag ta upp några höjdpunkter från året hittills. Det har nämligen släpps flera AAA-spel och även några mindre fina titlar som är värda att nämna.

Året startade starkt med Monster Hunter: World som släpptes i slutet av januari. Spelet utvecklades av Capcom och är ett av årets hitintills högst betygsatta spel. Ett annat spel som även det har blivit hyllat av både kritiker och spelare är God of War till Playstation 4. Spelet är det fjärde i serien om Kratos och uppvisar ett skifte i både ton, miljö och spelmekanik. Under året har även spel som Celeste och Hellblade: Senua’s Sacrifice släppts med goda omdömen.

cotroll tv spel

Spel i oktober 2018

Förra året (2017) släpptes Assassin’s Creed: Origins, vilket blev en frisk fläkt i den tidigare slitna spelserien. Ubisoft förväntas fortsätta denna trend med förfinad spelmekanik och spännande nya miljöer och jag ser fram emot att få sätta det på prov när Assassin’s Creed: Odyssey släpps i början av oktober. Förutom att fortsätta på det förra spelets framsteg kan spelaren också välja kön på sin karaktär i detta spel, något som hittills har varit en förutbestämd aspekt.

Red Dead Redemption 2 är ett av de mest förväntansfulla spelsläppen som är kvar under 2018. Detta westernäventyr är uppföljaren till Rockstars hyllade spel Red Dead Redemption från 2010 och utspelar sig innan sin föregångare. Spelet utannonserades för två år sedan och fans har sedan dess sett fram emot att få lägga vantarna på vad som redan anses vara ett av årets mästerverk. Red Dead Redemption 2 kommer släppas till Playstation 4 och Xbox One i slutet av oktober.

FPS och Nintendo

kontroll nintendoTvå rivaler inom FPS-genren (first person shooter) är Battlefield och Call of Duty. Båda två kommer få uppföljare under det sista kvartalet av 2018; Battlefield V och Call of Duty: Black Ops 4. Båda utgivarna har gått in hårt för att reklamföra det nya battle royale spelsättet, inspirerat av framgångarna från bland annat Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) och Fortnite de senaste åren. Call of Duty: Black Ops 4 släpps den 12:e oktober och Battlefield V den 20:e november.

Även om spel från tredjepartsutvecklare fått en större roll hos Nintendo Switch är det ändå deras egna spelserier som till största del är deras säljargument. Nintendo Switch har två stora sådana spelsläpp kvar under 2018; Super Mario Party den 5:e oktober och Super Smash Bros. Ultimate den 7:e december. Super Mario Party är det elfte spelet i serien och Super Smash Bros. Ultimate det sjätte i sin serie och de är de första att släppas till Nintendo Switch.