Football game

Recension av FIFA 18

FIFA 18 är den 25:e upplagan av den populära spelserien. FIFA 18 är alltså, för den som inte har koll på det, ett fotbollsspel där du tar dig an uppgiften att vinna fotbollsmatcher. Detta görs antingen som ett lag, manager, som en enskild spelare eller som en kombination av alla tre. FIFA 18 är ett tämligen komplett spel som omfattar de flesta ligor från hela världen.

Utöver att erbjuda de flesta ligorna har FIFA 18 också licens att använda 52 olika fotbollsstadiums runt om i världen. Detta för att upplevelsen av att spela som ditt favoritlag ska bli så nära verkligheten som möjligt. I FIFA 18 finns ett rankingsystem på alla spelare där ett antal olika färdigheter vägs ihop till en total som avgör vilka som är de bästa spelarna i spelet.

Kontroller och spelupplevelse

ronaldo fifa 18Kontrollerna och spelupplevelsen i FIFA 18 är ännu mera förfinade än i de tidigare spelen, du märker verkligen att det finns mycket erfarenhet bakom. EA Sports, som är FIFA:s partner, har jobbat länge med dessa spel och blir bara bättre och bättre oavsett plattform. Om du inte har valt att bara spela som en spelare växlar spelet smidigt mellan olika spelare beroende på var på planen bollen och spelet befinner sig.

När du spelar kan du göra en hel del olika manövrer med din spelare. Du kan springa fortare men får då sämre bollkontroll och du kan skjuta, passa, glidtacklas, dribbla och slå inlägg. När du väl har lärt dig kontrollerna fungerar detta väldigt smidigt och fotbollsupplevelsen är väldigt äkta. Det är svårt att säga annat än att FIFA 18 är ett av de absolut bästa spelen på marknaden för den som gillar fotboll.

Resan – rollspel i fotbollsmiljö

Resan är en riktigt kul feature i FIFA 18 som bygger vidare på det som startades i FIFA 17 där du får spela som Alex Hunter. I resans första del var Alex en lovande fotbollsspelare som skulle ta plats i en Premier League-klubb. Nu har Alex en plats där men hamnar i en del kontraktsmässiga trubbel där hans agent luras att tro att Alex har en chans att få komma till Real Madrid.

Det visar sig dock vara en bluff och istället hamnar Alex i USA och LA Galaxy. Därifrån går resan ut på att försöka prestera där och ta sig tillbaka till en europeisk storklubb. Däremellan finns ett par olika sidouppdrag som bland annat kretsar kring Alex Hunters halvsyster, agent och bästa kompis. Resan tillsammans med allt annat gör att FIFA 18 inte kan få annat än högsta betyg.